(Kiscsillag: Örökre szívembe zártalak, 2009)



Lovasi András másik zenekara (hobbizenekart most már nem írnék, mert az anakronisztikus volna két lemez után), a Kiscsillag 2009 tavaszán adta ki Örökre szívembe zártalak címmel második stúdiólemezét. Bár néhány szám már ismert volt, mert kislemezen, válogatás CD-n vagy más albumán már megjelent, a dobos cserén átesett kvartett ismét egy dögös, táncolható és a Kispál és a Borzhoz nem igazán hasonlítható albumot készített.



Címadónak számít az Örökre, mert a refrén a lemez címe – pesszimista sorok („Örökre szívembe zártalak,/Belezártalak a nagy sötétségbe,/Neked már nem jön fel ez a nap,/Csak ülni fogsz velem a jó meleg vérbe”) beates muzsikával, amit a Teremőr követ lassú bevezetővel, skába átcsapó ugrálóssal, majd az indie-s, ordítós Jó napot! következik. Jó kezdés után A pénz miatt című dalt már hallottuk Péterfy Bori lemezén, most Lovasi énekli. A Fishing On Orfű ismert dal, Rátgéber László kosárlabdaedző énekli, következik két lassabb, elszállósabb, a Nehézbörtönsúlyzó és az Elegáns tűnődés. Rázósabb az Az a világ nincsen, de ennél még jobb az MR2 Petőfi által igen gyakran játszott és válogatáslemezen is megjelentetett Van-e szándék?: az egyik legbulisabb Kiscsillag-dal az egyes szám első személyben elmondott kiscsaj-vallomás. A Légy szíves! ugyanerről a témáról szól, a Szomszéd pedig mélyértelműbb egy megszűnt de mégis létező kapcsolatról. A Fecskés melankolikusabb („Kis piros csillag repül ki/Aztán lusta repülni/Lehull egy tócsában és sziszeg/Lemarad, mi megyünk tovább”), a záródal pedig az Igazságos – laza, „bítes-rokkos”, mint maga az egész lemez. A borítóra Leskovits került, egyesek szerint kárpótlásul azért, mert néhány dala nem került a lemezre. No meg persze – állítólag – ő a legfotogénebb.


Szerző: katonazoli  2010.12.14. 11:10 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://popzajoksatobbi.blog.hu/api/trackback/id/tr522514964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása